2012. március 26., hétfő

Pille

 A mai feladat pillangókészítés volt. Muszlint használtam, hogy minél könnyebb legyen, mert a szomszédasszonyom függönydíszítésre szeretné használni. Holnap kiderül mennyire lesz nyerő a prototípus :)

Tettem rá egy kis csillámport is , hogy szebben ragyogjon a napfényben.:)

2012. március 25., vasárnap

Farmerhasznosítás


Colette-nél láttam hasonló fazonú táskákat, nagyon megtetszett, hát csináltam egy sajátot. Ha nem csap le rá a családból  valaki, akkor az én bevásárlótatyim lesz :) Koptatott farmerekből készült minden része, még a bélés is! Aggódtam is az összeállításnál, hogy a kis gépem nem fogja bírni a megpróbáltatásokat, de derekasan helyt állt:)) És legalább a farmerfecnijeim is megfogytak kissé. Ja, és bevásárlótáska ugyan, de nem tudtam megállni, húzózárat is tettem bele.
Ha akartam volna, biztosan nem sikeredett volna ilyen szimmetrikusra ez a két fül. Csak a fényképezésnél tűnt fel, hogy a toldás egyformára sikeredett. :)

2012. március 11., vasárnap

A Laci, a maci, és a kutyi:),

 avagy milyen ajándékot készít az ember lánya másfél nap alatt egy kíváncsiskodó kisgyerekkel az ölében? Hát macipárnát és kutyipárnát. :)) Az alap egy vajszín bútorszövet, hogy jó erős és tartós legyen. A maci meg a kutyi pedig mikrobársonyból lett elkészítve.
Felirat hozzáadása

És egy kisebb csoda a veteményesben: hóvirágok. Ez önmagában még nem nagy szenzáció, de tavaly még nem volt megtalálható ez a kis növényke a kertünkben. Most pedig egy egész csokorra való virít kert legközepén.  Hogyan kerülhetett oda, hiszen én nem ültettem ilyesmit? Ráadásul egy egész csokor!?

2012. március 8., csütörtök

Ilyet is tudok ám!



 Na jó, nem egy nagy kunszt, de már több mint tíz éve nem csináltam nadrágot.  Egész jó lett, ahhoz képest, hogy rég kiestem a gyakorlatból.:(
Ja, és nem húzózáras, hanem gombos a záródása. Életemben, ezen kívül, talán csak egyszer csináltam gombos nadrágot.
Mostanában csak ilyen feladataim voltak: nadrágokon, kabátokon zipcsere, felhajtás, foltozás, javítás... fárasztó és nem igazán élvezetes munka. :(




És egy kis humor a végére: így jár az, aki megjárja a hadak párnáját :))
A kis tollasszájú