2011. szeptember 30., péntek

Zöldike





Új szabásmintát készítettem. :) A környezetemben most nagyon kelendőek a ráncolt táskák, de már nagyon untam a régi formát. Itt, ott változtattam egy kicsit. A csomózást például nagyon élveztem. Igaz, csak néhány centi készült belőle, mert a fehér zsinórból nem sok volt már (pedig az eredeti elképzelés szerint az egész fület így készítettem volna el). 
A fotó nem adja igazán ki a színeket. Egy kicsit erősebb zöld a valóságban. A méretét tekintve pedig egészen kicsike (bulitatyó). Ez az első ilyen méretű táskám. A bélése fehér pamutszövet, természetesen belső zseb már nem fért bele. :)

2011. szeptember 28., szerda

Baglyos táska

Az első rátétes táskám. Már nem is tudom hol találtam a mintát, de ennél jóval részletesebben kellett volna kidolgozni. Csakhogy menet közben kiderült, hogy túl kicsire méreteztem a baglyot, ezért két réteg "lemaradt". :o Azóta sem próbálkoztam ilyesmivel, a varrógépem nagyon nem szerette ezt csinálni. Az őrületbe kergetett, mert mindig kihagyta az öltést. Se talpcsere, se tűcsere, se cérna csere nem segített :(, de azért befejeztem :)


2011. szeptember 25., vasárnap

Szülinapi ajándék

Ezt a táskát sem a múlt héten varrtam (hanem még augusztusban)! :)) Szülinapi ajándék volt a sógornőm számára. A nagy örömködésben  a képek lemaradtak. Most sem teljes a még a kép, mert készült hozzá neszi és mobiltok is, na de majd legközelebb..:)


Az anyaga hajaz a farmerre, igen jó tartású, táskának kiváló. Még valamikor diákkoromban vásároltam. Készült is belőle egy rövidnadrág. A maradék azóta is várta a sorsát a polcon. 
Természetesen húzózáras a záródása, és belül csupa- csupa zseb (kell a hely a rajzeszközök tárolására!:)). Sajnálom, hogy egy ceruza rendszerezőre már nem futotta (olyan kitekerhetős, megkötős félére). Nem maradtak csak centinyi fecnik, amiket még nem dobtam ki, mert ki tudja, hátha kipattan még valami... :b

Tulipános kiegészítők


Mit is mondhatnék?! Elfelejtettem lefényképezni őket, amikor a táskák készültek. Most pironkodva bepótolom a lemaradást, ezúton is köszönetet mondva az én kedves sógornőmnek az ebbéli segítségért.

2011. szeptember 16., péntek

Tulipánok és masnik

Hát ...nem volt egyszerű feladat. Nem, nem a forma miatt, hanem az anyag sajátosságai miatt.:O Ráadásul az elkészítés menetén is változtatni szerettem volna, de rá kellett jönnöm, hogy ez itt nem megvalósítható. Így aztán amit egész nap varrtam, azt estére kibontottam. Mindezt több napon keresztül. Szóval megkínoztuk egymást. Én a táskát, a táska engem. De remélem megérte és tetszeni fog a tulajdonosoknak. Két szinte teljesen azonos készült. Ez nem jellemző rám, de mivel ikerpárnak készült...:))
 Most látom csak, kifigyel a cipzár. :)) Hát ilyen lesz a kép, ha táska még varrógépmeleg.:b

2011. szeptember 5., hétfő

Csíkos pénztárca

A csíkos táskáim mellé készültek ilyen kis helyes pénztárcák is, de már csak ezt az egyet tudom megmutatni. A többi "elfogyott". :) Az ötletet az edényfogók adták, de be kell látnom nem én fedeztem fel a spanyol viaszt. Néhány napja ráakadtam több oldalra is, ahol hasonló kis pénztárcákat találtam. :(

Pitypangos farmer



Ez a kis farmer kézitáska saját szabásminta alapján készült. Öröm volt varrni, mert a minta igen pontosra sikeredett, így a munka gyorsan és könnyen ment. :)) Ha nem talál gazdára azt hiszem saját használatba veszem. Egészen beleszerettem.:) Nagyon praktikus,nem túl kicsi, nem túl nagy, kézre illő darab